Tăiați-vă întotdeauna tulpinile într-un unghi înclinat înainte de a le pune în apă. Acest lucru mărește suprafața tulpinii care poate absorbi apa.
Scoateți orice frunze de pe partea inferioară a tulpinilor care ar putea atinge apa din interiorul vazei. Acest lucru ajută la prevenirea creșterii bacteriilor pe ele. Bacteriile pot bloca vasele din tulpinile florilor tăiate, ceea ce le împiedică să absoarbă apă și substanțe nutritive.
Umple-ți vaza cu apă proaspătă, curată și călduță.
Adăugați un strop de înălbitor în apă. Înălbitorul va inhiba creșterea bacteriilor. Dacă ești major, poți înlocui înălbitorul cu vodca pentru același efect.
Adăugați un praf de zahăr pentru a oferi florilor nutrienți. Deoarece nu mai primesc nutrienți din sol, zahărul acționează ca o sursă de energie pentru flori și împiedică celulele acestora să se ofilească.
Reîmprospătați apa la fiecare două zile sau dacă începe să pară tulbure, pentru a preveni creșterea bacteriilor.
Toate aceste recomandări noi le aplicăm cu succes în floraria Focșani deschisă non-stop.
Un buchet aniversar rezistă mult mai mult și poate fi oferit indiferent de ocazie.